Våra köpvillkor

Alla priser och belopp är inklusive moms. Priserna kan variera mellan webbutik och fysisk butik. Vi reserverar oss för prisändringar, eventuella faktafel samt för slutförsäljning av lagervaror.

Beställning

Först när beställningen blivit bekräftad via e-post är den genomförd. Orderbekräftelsen genereras per automatik och utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t.ex. prisangivelser och leveranstid förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand.

Vi ber er i förväg kontrollera måtten på möblerna innan ni beställer, så att de säkert får plats!

Betalning

Vi erbjuder i dagsläget betalning med konto-/kreditkort från Visa eller MasterCard eller via Klarna. I samband med din beställning förmedlas betalningen av Klarna med säker SSL-kryptering enligt strikt banknorm. Dina kortuppgifter sänds direkt till bank och kan ej läsas av någon annan än din bank. Inga extra avgifter tillkommer för kortbetalning.

Leverans

Dina varor levereras hem till dig med det smidigaste och billigaste fraktalternativet. Fraktpriset räknas automatiskt ut när du har fyllt i ditt postnummer och baseras helt på din kundvagns sammanlagda vikt och volym. Följande fraktbolag levereras åt oss:

  • PostNord
  • DHL
  • UPS

Paketombud

Mindre paket som väger under 20 kg, skickas till närmaste utlämningsställe för att hålla nere fraktkostnaden. Avisering sker i första hand via SMS och annars per e-post.

Hämta i butik

Om du väljer "Hämta på huvudlager i Kristianstad" i kassan och lägger din beställning, packar vi ihop dina varor och inga fraktkostnader tillkommer. 

När beställningen finns att hämtas skickas ett "Leveransbesked" som du skriver ut och tar med till butiken i Kristianstad (alternativt visa upp mailet i din telefon), tillsammans med giltig legitimation. Du får ett utskrivet kvitto av oss när du hämtar dina varor.

Dina varor måste hämtas  från att du fått leveransbeskedet. Efter det garanteras inte att varorna finns kvar i sortimentet. Återbetalning sker efter det mot en administrationsavgift på 500 SEK.

Outlöst order

Löser du inte ut ditt paket kommer du att debiteras för frakt och hanteringskostnader.

Garanti och reklamation

Vi lämnar ett års fabriksgaranti på samtliga produkter, samt tre års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Solhaga Garden besiktigar varje försändelse innan den skickas till er. Skulle varan ändå vara skadad (gäller ej transportskada, se nedan) eller felexpedierad när den anländer så åtar vi oss att kostnadsfritt åtgärda felet.

Vill du reklamera din vara skall du inom skälig tid efter att du upptäckt felet kontakta Solhaga Garden. Spara alltid kvitto och följesedel. Om ni får en felaktig, eller vid produktionen, skadad produkt så byter vi ut den mot en ny (eller liknande produkt). För reklamation eller felanmälan kontakta kundservice@solhaga.se så hjälper vi dig.

Om det skulle visa sig att du som kund åberopat garanti och verkstaden konstaterar att felet beror på yttre åverkan och inte täcks av garantin, så står du som kund för reparations- och fraktkostnad. 

Vi svarar inte för skador på annan egendom än levererad produkt. Vi svarar inte heller för skador som åsamkats tredje man på grund av en felaktig produkt eller andra indirekta skador och följdskador. Mer om Reklamationsrätten kan du läsa om på Konsumentverkets hemsida.

Transportskada

Besiktiga försändelsen noga direkt vid mottagandet. Vid minsta skada på emballaget meddelar du transportören omedelbart och får den dokumenterad på fraktsedeln. Utan detta kan vi tyvärr inte åberopa det som en fraktskada. Skulle det upptäckas att godset är skadat fast emballaget är helt, måste detta anmälas inom fem arbetsdagar till transportören, annars godkänns inte skadan. DHL når du på 0771-345 345. Var noga med att få en skriftlig bekräftelse, samt ett skadenummer. Ersättning för transportskada utbetalas ej av Solhaga Garden, utan sker efter godkännande av transportören.

Returer skall godkännas av Solhaga Garden innan de returneras. Varan och dess emballage får inte ha brutits upp eller försämrats. Då godkänns ingen retur.

Varor som köps som REA-varor eller fyndvaror är det ingen returrätt på.

Öppet köp i 14 dagar


En vara kan returneras upp till 14 dagar efter mottagen leverans, förutsatt att produkten inklusive emballage returneras i oförändrat skick, d.v.s. oanvänd och ej förstörd eller skadad, samt med kvitto. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av ångerrätten. Maila kundservice@solhaga.se så bokar vi returfrakt. 
Öppet köp gäller ej specialbeställda varor, fyndvaror eller reavaror.

Vi tillämpar Konsumentverkets riktlinjer och följer därför Distansavtalslagen och Konsumentköplagen samt Branschreglerna för postorder. Mer om Ångerrätten och Distansavtalslagen kan du läsa om på Konsumentverkets hemsida

Återköp

Vid återköp betalas produktens pris tillbaka med avdrag för fraktkostnad, expeditionsavgift och efterkravsavgift då det förekommer. Är varan skadad eller försämrad vid vår kontroll kommer återköpet ej att godkännas. Är emballaget försämrat så ny emballering av produkten krävs kommer detta debiteras. Återköp görs ej på levande produkter så som växter, dammfisk, biologisk bekrämpning samt beställningsvaror.

Åldersgräns

För att beställa i vår webbutik behöver du, enligt Konsumentverkets riktlinjer, vara minst 16 år. Är du under 16 år skall beställningen styrkas av målsman.