Direkt från vår egen odling!

Det är kring Solhagas egen odling i Kristianstad som företaget byggts upp, över två fotbollsplaner stor! Från den kan vi erbjuda ett enormt sortiment av vår- och sommarblommor, penséer, julstjärnor och höstprodukter – allt efter säsong. Även i odlingen går såklart kvalitet före kvantitet och allt odlas med stor kunskap och med extra gott om utrymme, vilket ger både större och starkare plantor. Varje år presenteras fräscha nyheter, delvis genom era önskemål.

Kvalitet går alltid först

Samtliga produkter odlas med gott om plats för att utvecklas på bästa sätt till vackra, starka plantor. Vi väljer noga ut våra råvaror och plantorna sköts av vana händer med lång erfarenhet av yrket. Recirkulerande bevattning, biologisk bekämpning och uppvärmning med flis är en självklarhet för oss.

Håll utkik efter Anna-Lisa

Odlingen präglas av lång erfarenhet och av yttersta noggrannhet. Anna-Lisa är nyligen fyllda 95 och har sedan barnsben erfarenhet av odling. Under Solhagas upp­byggnad har hon delat med sig av sina kunskaper till barnbarn och barnbarnsbarn. På ett sigill som märker ut vår kunskap och vår kvalitet var hon det självklara valet!

Miljö

För oss är det viktigt att hela tiden utveckla företaget i samspel med miljön. Sedan många år värms anläggningen upp med flis och träpellets, och från ett recirkulerande vattensystem får växterna vatten. Det gör att överflödigt vatten och näring återanvänds och inte spolas ut. Ett internt transportsystem har under de senaste åren installerats för att förbättra arbetsergonomin i odlingen, för att slippa en del tunga lyft och för att rationalisera. Vår anläggning sköts med största noggrannhet och på så vis minskar också risken för ohyra angrepp. Biologisk bekämpning används alltid i första hand.

Vårt sortiment

Ni är vår inspirationskälla och utifrån era önskemål styr vi vår produktion. Varje år odlar vi såklart storsäljare och kombinerar dessa med en massa nyheter. Det kommer hela tiden nya, bättre sorter som ibland ersätter gamla. Det svåra är att välja bort det som inte får plats i odlingshusen inte att välja vad som ska få ta plats. Det finns så mycket vackert.