Konstträ, nonwood

Konstträ kallas även för nonwood eller aintwood och är ett passande material för dig som tycker om trä, men inte vill lägga ner mycket tid på skötsel. Det är som namnet påtalar ett artificiellt material som har samma utseende och känsla som trä, men som inte kräver samma underhåll. Konstträ är både vädertåligt och vattenavvisande och kräver därmed ytterst lite skötsel.

Underhåll

Konstträet håller sig fint om man rengör det regelbundet med milt rengöringsmedel och vatten. Regelbunden rengöring minskar risken för att orenheter ska få fäste i materialet. Vid behov använd gärna en mjuk borste, men inte högtryckstvätt eller rengöringsmedel med slipeffekt. Även om konstträ är UV-beständigt så kan svart konstträ blekna lite med tiden. Det är såväl solen som vädret i övrigt som påverkar detta.Vill man hålla ytan blank så kan man med fördel olja in det med flytande vaselin som impregnerar och skyddar. Finns att köpa i färghandeln.

Användning

Tänk på att aldrig placera varma föremål direkt på materialet. Använd gärna underlägg för glas och glasföremål då de kan bli brännheta vid stark sol. Beroende på temperatur kan bordsskivan röra sig något och kan därför bukta en aning.

Vinterförvaring

Vi rekommenderar att möblerna förvaras inomhus på vintern för bästa hållbarhet. Välventilerat och De fungerar dock bra att sätta skyddat ute under presenning om de snöröjes och om temperaturen inte understiger -20°C.