Brudorkidé

Brudorkidén härstammar från Sydostasiens tropiker och har som hybrid blivit en mycket populär blomma under de senaste åren.
Naturligt växer brudorkidén i regnskogsträdens grenklykor, där den får bra ljus men ändå skugga av trädkronorna. Brudorkidén vill aldrig stå i vatten även om den gillar fuktig luft. Bladen och rötterna är tjocka och har en förmåga att lagra vatten under regnperioden som kan utnyttjas senare.

När brudorkidén blommat över behöver man inte klippa av stängeln om den är grön, för då är det stor chans att det kommer nya blommor på den.

Brudorkidé
Phalaenopsis amabilis

Skötselråd

Brudorkidén ska stå ljust men inte i direkt sommarsol. Vattningen sker med ljummet vatten först när jordblandningen torkat upp lite lätt. Vattnar man för mycket så riskerar rötterna att ruttna. Vattna gärna den med näringsvatten någon gång då och då för att få den att blomma om. Orkidén vill gärna ha en temperatur på minst 18-20° och den får inte utsättas för kyla eller drag. När det är dags för omplantering rekommenderar vi en bra orkidéjord.