Från 1950. Stora, röda, ovala frukter, ca 10 cm långa. Italiensk typ med krämigt och saftigt fruktkött, den bästa sorten för pastasås och konservering. Odlas i växthus eller på varma utelägen. Uppbindes. Odling från frö: Förkultiveras inomhus i krukor februari-april. Fyll krukorna med 2/3 planteringsjord och 1/3 såjord ovanpå. Håll sådden vid 22-25 grader, efter groning 18-20 grader och så ljust som möjligt. Utplanteras efter avhärdning i växthus eller varmt uteläge när frostrisken är över. Uppbindes. Sidoskotten tjyvas. Portionsmängd: 15 frö Utvecklingstid, dagar: 75 Växtläge: sol Höjd: 180 cm Färg: Röd Såtid: feb-april Grotid: 5-15 dagar Blomtid/Skördetid: juli-okt Årighet: Ettårig
Endast i butik
Plommontomat ’S. Marzano 2’
49 kr
Kan endast köpas i butik: Solhaga Kristianstad
I lager