Kulturarv. Från 1793. Halvslutna, välbyggda huvuden med fin, krispig och mjäll kärna. Ljusgröna, rödmarmorerade blad som även kan skördas späda som plocksallat. Tålig sallat som även tolererar något varmare lägen.Odling från frö:Sås direkt på friland när jorden reder sig. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Sås i omgångar för god tillgång hela säsongen. Gallringsskördas till 20 cm för täta huvuden. För särskilt delikat och blek sallat binds huvudena ihop före skörd.Portionsmängd: 1000 fröUtvecklingstid, dagar: 55Växtläge: sol-halvskuggaFärg: GrönSåtid: april-juniGrotid: 5-15 dagarBlomtid/Skördetid: juli-sepÅrighet: EttårigEngelskt namn: Lettuce Romaine
Endast i butik
Bindsallat ’Forellenschluss’
39 kr
Kan endast köpas i butik: Solhaga Kristianstad
I lager