Kulturarv. Från 1925. Speciell sort med hjärtformade, mörkt rosaskära frukter på 150-300 gram. Helt genomfärgat fruktkött med mild, fin smak. Stadiga plantor för växthus och varma utelägen. Odling från frö: Förkultiveras inomhus i krukor februari-april. Fyll krukorna med 2/3 planteringsjord och 1/3 såjord ovanpå. Håll sådden vid 22-25 grader, efter groning 18-20 grader och så ljust som möjligt. Utplanteras efter avhärdning i växthus eller på varmt frilandsläge när frostrisken är över. Uppbindes. Sidoskotten tjyvas. Portionsmängd: 20 frö Utvecklingstid, dagar: 75 Växtläge: sol Höjd: 150 cm Färg: Rosa Såtid: feb-april Grotid: 5-15 dagar Blomtid/Skördetid: juli-okt Årighet: Ettårig
Endast i butik
Plommontomat ’Cuor di bue’
49 kr
Kan endast köpas i butik: Solhaga Kristianstad
I lager