Kulturarv. Från 1885. En av de mest smakrika, äldre sorterna. Stora, rosa, plattrunda frukter på 200-400 gram, helt genomfärgade med fyllig underbar smak. För växthus och varma utelägen. Amatörsort.
Odling från frö:
Förkultiveras inomhus i krukor februari-april. Fyll krukorna med 2/3 planteringsjord och 1/3 såjord ovanpå. Håll sådden vid 22-25 grader, efter groning 18-20 grader och så ljust som möjligt. Utplanteras efter avhärdning i växthus eller på varmt frilandsläge när frostrisken är över. Uppbindes. Sidoskotten tjyvas.
Portionsmängd: 12 frö
Utvecklingstid, dagar: 80
Växtläge: sol
Höjd: 150 cm
Färg: Rosa
Såtid: feb-april
Grotid: 5-15 dagar
Blomtid/Skördetid: juli-okt
Årighet: Ettårig