Örtkrydda med förvedad stam och aromatiskt, mörkgrönt bladverk. Färska och torkade blad används. Anses av gourmeter som den finaste sorten till pizza. Vitblommande. Dekorativ för rabatt och kant. Odling från frö: Förkultiveras inomhus i februari-mars. Transparent täckning försedd med lufthål, alternativt lufta regelbundet. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Kan även sås utomhus i krukor eller på friland avsett för uppdrivning maj-september. Fröerna täcks med ett tunt lager sand eller vermikulit. Utplanteras på växtplatsen följande höst eller vår. Portionsmängd: 300 frö Utvecklingstid, dagar: 50 Växttyp: Kryddväxt Växtläge: sol Höjd: 50 cm Färg: Vit Såtid: feb-sep Grotid: 10-20 dagar Blomtid/Skördetid: juli-okt Årighet: Flerårig
Endast i butik
Grekisk Oregano
39 kr
Kan endast köpas i butik: Solhaga Kristianstad
I lager