Säsongsväxter

Direkt från vår egen odling

Säsongsväxter odlas precis som namnet säger under den säsong som passar växten bäst i vårt klimat. De passar utmärkt att fylla krukor, fönsterlådor och rabatter med. Utbudet varierar alltså från tidig vår till sen höst och det mesta drivs upp i vår egen odling. Vi börjar året med penséer, ranunkler och bellis som lämnar över till ett jättesortiment av sommarblommor. På sensommaren står cyklamen och silvermix klart och sist ut på året de vackra julstjärnorna.

Vårblommorna - vackrast!

De är lika efterlängtade varje år. När de dyker upp i rabatten eller planteras i krukan så vet vi att våren är här. Med den kommer ljuset, värmen och grönskan. Borta är kyla och mörker.  Här, i vår odling, tar allt fart och det fylls på med fantastiska dofter, färger. Massor med småplantor planteras om och glesas ut innan de sätter full fart. Vi är redo för våren!

Sommarblommor - vår specialitet!

I maj är vårt sortiment allra störst och det fullkomligt väller ur odlingshusen.
Hundratals sorter växer där i skydd av glastaken för att bli starka nog att flytta ut i era trädgårdar, uterum och balkonger. Mängder av vackra pelargoner, bergonier, femtungor, margeriter, petunior och såklart roliga nyheter varje år. Kom hit och upplev färgerna, dofterna och mängden.

Höstfägring - vackra varma toner

Växter med varma och sprakande höstfärger bryts snyggt av med silvergirland och andra silvermixvarianter. Bollkryss, höstaster, cyklamen och ljung står vackert i krukan när temperaturerna blir lite svalare. Se till att skörda pumporna och plocka in det naturen bjuder på. Duka vackert med höstlöv, prydnadsgräs och frökapslar.