Inomhusväxter

Växter för alla

Växterna lyfter fram inredningen och gör hemmet vackert och levande. De ökar också luftfuktigheten i våra välisolerade och uppvärmda hem där luften vanligen blir för torr under vintern. Utnyttja amplar, pallar och hyllor för att fylla upp med grönt uppåt väggarna. Vi har såklart växter för alla – även för dig som glömmer bort att vattna.

Lyckas med krukväxterna

Placera växten på rätt plats, skuggväxt i skugga och torktålig i sol. Viktigt att de inte står för mörkt. Vattna ofta och lite med organisk näring. Plantera om och ge ny jord och bättre plats åt rötterna så utvecklas växten bättre. Lägg lecakulor som dränering i stora krukor, men bara i små om de saknar avrinning. Unvik drag, golvvärme och varma element. Glöm inte bort växterna under semestern – vi har många smidiga semestervattnare om du inte känner någon med gröna fingrar.

Övervattning - vanligaste fällan

Den absolut vanligaste anledningen till att krukväxterna dör är att vi övervattnar dem. Rötterna kvävs och suger inte upp vatten. Så vattna inte för ofta och se till att överflödigt vatten kan rinna av. Försök att rädda en övervattnad planta genom att fortast möjligt tas ur krukan och placeras på en tidning. Tidningen suger åt sig fukt, så byt ut den då och då. Växterna löper större risk för ohyra när de redan är i obalans och inte trivs.