Frö, lök & potatis

Låt det gro!

Vi erbjuder portionsfrö, gräsfrö, sättpotatis, sättlök och blomsterlök från Sveriges bästa leverantörer. Och visst är det en bra härlig känsla när det man planterar börjar gro och växa till sig! Sortimentet är som störst under våren, med undantag för höstlök. Kika in under Odla Hemma och upptäck alla praktiska tillbehör till sådden, potatislandet och lökrabatten. Oavsett hur du bor så finns det möjlighet med en egen lite odling.

Portionsfrö

På våren väller det in blomster-, grönsaks-, ört- och bärfrön. Varje år är det lika svårt att välja vad som ska få rum i trädgårdslandet. Men trots att sommaren är kort så hinner man odla ganska mycket. Många frö gror bra vid låga temperaturer och sallad, rädisor m.fl. kan man sätta i omgångar så att det alltid finns fräscht att skörda. En del passar även bra till höstsådd och groddar av olika slag funkar utomordentligt för inomhussådd året runt. Handla frö!

Gräsfrö

När du väljer gräsfrö ska blandningen gärna innehålla många sorter då dessa kompletterar varandra i slitstyrka, täthet och vinterhärdighet. På så vis får gräsmattan större chans att klara sig. Fundera även på vilken typ av gräsmatta ni vill ha. Ska den i första hand vara tät och grön, slitstark, torktålig eller långsamväxande. En del frö passar bäst i skugga, andra i sol och torka. Fundera också på hur mycket och ofta ni vill arbeta med den. Vi hjälper er att välja den sort som passar bäst hos er.

Sättpotatis

Vår sättpotatis kommer från Larsvikens Lantbruk i Viken. De satsar främst på odling av färskpotatis och sommarpotatis med målsättning att odla och sälja riktigt bra råvaror som kunderna kan laga god mat av. Det gör oss till stolta återförsäljare av deras produkter. Så lyxa till det med en egen postatisodling. Oavsett om det är en enda hink eller en stor åker så är känslan av att äta egenodlad potatis något alldeles, alldeles extra!

Sättlök

Att skörda löken direkt från egen odling är en härlig känsla. Röd-, gul-, silver-, vit- och olika ekologiska varianter. Välj just din favorit, eller ta en mixpåse så får du lite av varje. En del sättlökar är värmebehandlade. Det gör dem lite dyrare, men minskar också risken för blomning vid en köldknäpp med närmare 90 - 95 %, samtidigt som de behåller sin höga kvalitet och goda smak.

Blomsterlök

Höstlök planteras, precis som namnet förtäljer, på hösten. Dessa små, bruna förvandlas som genom magi under vintern till vackra skönheter som ploppar upp ur jorden till våren. Välj bland underbara snödroppar, skilla, vintergäck och krokusar, färgglada tulpaner och ståtliga allium-bollar. Vårlöken planteras på våren. Tidig plantering, betyder tidig blomning. Njut av liljor, dahlior, anemoner och många andra härligheter till sensommar och höst.