Rosor

Vackra & väldoftande

Få växter har så hög status som rosorna. Och visst är det något speciellt med denna taggiga skönhet. På rätt plats är rosorna mycket lätta att sköta. Det finns klätterrosor för att pryda spaljéer och rosbågar, i buskform för krukor, rabatt och som häckväxter, uppstammade och mycket mer att välja mellan. Vi säljer i första hand krukodlade rosor som har ett etablerat rotsystem, men kan på förfrågan även ta hem barrotade.

Rätt jord, gödning och placering

Rosor kan vara kräsna med placering så var noga med att välja en sort som trivs bra där du tänkt gräva ner den. De behöver ha speciell rosjord och rosgödsel för att utvecklas på bästa sätt. Se också till att hålla avståndet till barrväxter som är bärare av mjöldagg.

Skydda dem mot kyla

Rosorna är väldigt känsliga för kyla, framförallt nedre delen av stammen, så var noga med att kupa upp jord på hösten som skyddar. Låt gärna vissnande perenner och lite ris och grenar bli ett extra täcke.

Jordtrötthet är vanligt i rosenrabatter

Vi har nöjet att presentera en fantastisk produkt som gör att du slipper byta ut all jord i rosenrabatten vi nyplantering. Bio växtstart från Osmo är en jordförbättrare som fungerar utmärkt och den fungerar även lika bra i alla dina andra rabatter såklart.