Prydnadsgräs & bambu

Naturligt vackert

Gräs skapar spännande dimensioner i din trädgård där de utnyttjar ljus elegant samtidigt som de fångas av vinden. De skapar form och struktur och funkar fint som en bakgrund åt blommande växter, som solitärer eller som insynsskydd. Det finns mängder av sorter att välja mellan och är vanligen salufärdiga i början av maj.

Lättskött skönhet

Gräs är lättodlat, kräver lite skötsel och pryder trädgården nästan hela året. På vintern bekläds blomställningarna med snö. De kräver inte mycket näring, men det är trots det viktigt att jordförbättra på våren för att få ett bibehålla ett välmående mikroliv i rabatten. Välj ett gräs som passar för just er jordmån.

Plantering

Det går vanligen bra att plantera gräs såväl på våren och senare under växtsäsongen. Sätt det inte djupare än det växt i krukan för då ruttnar det. Planteringsavstånd som är lämpligt varierar mellan olika gräs. Höjden på gräsets fullhöjd ger en fingervisning om hur tätt de kan planteras. Ett gräs med en höjd på 30-40 cm kan planteras med 30-40 cm mellan mitten på plantorna.

Klippa gräs

Det bästa för gräsen är att låta dem stå kvar över vintern och klippa dem på våren. Då har växten fått tillbaka en del näring och har dessutom haft skydd av nedvissnade blad under vintern. Klipp de nedvissnade gräsen 5-10 cm ovan marken när de nya skotten kommit upp i samma höjd. På vintergröna gräs ansas bara sådant som ser fult ut. Täck över gräs som planteras sent på säsongen.