Häck

Häck i olika format

Häck är en mycket trevlig form av inramning i trädgården.
Den kräver visserligen skötsel med både vattning och klippning, men ger i gengäld en ljuvlig grönskande vägg att njuta av. Vi erbjuder dig ett brett sortiment av häckplantor i olika storlekar, allt från barrotade och krukodlade till färdig häck.

Nedan kan du läsa för- och nackdelar om de olika varianterna.

Insynsskydd på direkten!

Färdig häck

P

Stabila jordklumpar och välklippt topp

Upprepade rotbearbetningar kombinerat med ett intensivt skötselprogram säkerställer en stor rotmassa i jordklumpen och en tät förgrening som snabbt växer i hop.

Noggrant kvalitetskontrollerade

Alla plantor genomgår en noggrann kvalitetskontroll i samband med märkningen av Prima Færdig Hæk ® och den lilla lappen på plantorna är samtidigt symbolen för växtgarantin.

Fyra olika höjder

Den färdiga häcken kan levereras i olika höjder från 125 cm till 220 cm förutsatt att den blir så hög. Utförlig planteringsbeskrivning medföljer och häcken levereras direkt hem till dig på engångspallar.

Ett billigt och bra alternativ

Barrtotad häck

Det tar lite längre tid innan man får en färdig häck, men ska man plantera långa sträckor så är det ett mycket prisvärt alternativ. Finns vår och höst.

Häck

Plantor med bara rötter

En barrotad växt är en uppgrävd planta som har roten bar. Vanliga barrotade växter är rosor och häckplantor. Barrotade plantor kan bara planteras när växten är i vila, d.v.s. under våren eller hösten. Fördelar med barrotade häckplantor är att det finns ett stort utbud och att de blir mycket billigare att köpa än krukodlade.

Förbered noga innan planteringen

Barrotade plantor mår bra av att komma ner i jorden så snabbt som möjligt. Det är därför bra att förbereda lite i förväg. Av samma anledning är barrotade plantor en beställningsvara hos oss. De grävs upp efter hand.

Följ skötselråden för att få bra resultat

Etableringen för en barrotad planta tar längre tid än för en krukodlad då den först måste etablera rotsystemet på nytt innan den kan börja växa. Följ planterings- och skötselanvisningarna noga för ett bra resultat.

Stort urval av sorter och storlekar

Det finns många bra barrotade häcksorter att välja mellan. De flesta finns dessutom i olika storlekar. De levereras under vår och höst, under sommaren orkar de inte rota sig.

Häckplanta med färdigt rotsystem

Krukodlad Häck

Kan planteras hela växtsäsongen!

Häck

Krukodlade häckplantor

En krukodlad häckplanta är uppdriven i en kruka och har hunnit rota sig ordentligt i denna. Den största fördelen med dessa är att de kan planteras under hela växtsäsongen, dvs även mitt i sommaren, om de får tillräckligt med vatten. Etableringen går också snabbare, då växten redan har ett färdigt rotsystem och bara kan fortsätta växa.