Frukt & bär

Egenodlat smakar alltid bäst

Att få odla sina egna frukter och bär under delar av året är fantastiskt lyxigt. Det finns massor att välja mellan och man måste inte ha en stor odlingsyta för att njuta av solmogna bär. Vi väljer framför allt svenska leverantörer och certifierade träd och buskar. Men ibland köper vi också in lite exotiskt från sydligare breddgrader.

Mycket sol

De flesta bärbuskar och fruktträd vill ha mycket sol för att orka driva fram så mycket frukt som möjligt. Smaken blir också bättre då. Får plantan välja så vill den gärna ha lite lä. Så välj planteringsplats med omsorg.

Vatten & gödning

Vatten och gödning är viktigt för alla växter. För att få stora, saftiga och välsmakande bär och frukter kräver såväl nyplanterade som väletablerade buskar och träd kontinuerlig näring- och vattentillförsel. Vi rekommenderar organiska produkter.

Skydda dina frukter

För att slippa maskätna äpplen och plommon så kan vi rekommendera en enkel feromonfälla. Vi har limringar som håller myror och frostfjärilar borta och bärnät som hjälper till att vakta körsbären och jordgubbarna från de hungriga fåglarna.