Buskar & träd

Stora och små

Vi har ett mycket stort urval av träd och buskar och de är alltid av bästa kvalitet. Besök vår plantskola och hitta inspiration till din trädgård. Vi fyller upp med det som är vackrast för tillfället. Har vi inte just den sort du önskar så hjälper vi gärna till att beställa hem det. Vi säljer krukodlade träd och buskar som kan planteras hela växtsäsongen, så länge det förses med vatten. Växterna finns ofta i flera olika storlekar.

Planterings- & skötselråd

För att växten ska utvecklas på bästa sätt är det viktigt att använda sig av rätt sorts jord, plantera den i rätt läge och att vattna regelbundet de första två åren. Information finns vid respektive träd/busksort. Klicka in under Solhaga tipsar för allmänna planteringstips.

Vilken zon trivs växten i?

Det är väldigt viktigt att välja växter du tycker om, men också viktigt att se till så att den är anpassad för det klimat som råder där du bor. Det gör du enkelt genom att titta på zonkartan. I butiken finns aktuell zon angiven på växtskylten. Det är dock viktigt att veta att växten kan behöva skyddas lite extra om det blir kallare än normalt där du bor.

E-plantor - friska och tåliga

E-plantornas många positiva egenskaper gör att allt fler efterfrågar dem. Fördelarna är att de är: *Utvalda för svenska förhållanden. *Provodlade i Sverige. *Artäkta och sortäkta. *Sjukdomsfria. *Svenskodlade i takt med svenskt klimat.