Trädgårdsdammar

Allt för dammen, liten som stor

En damm är ett fantastiskt inslag i varje trädgård. Man kan börja med att fråga sig om det ska vara kan vara lätt eller svårt, litet eller stort? Det finns färdiggjutna dammar som bara är att gräva ner. Dammduk som ger dig möjlighet att välja formen helt och hållet. Det går också att skapa en naturdamm som varken har balja eller duk. På Solhaga har vi allt du behöver oavsett vilken typ av damm du vill ha. Kolla in vårt breda sortiment av pumpar, filter, vattenpreparat samt tillbehör som fiskar, fiskmat, växter m.m.

Filterpump

Filterpumpen är hjärtat i dammen och den recirkulerar vattnet ser till att större partiklar pumpas in till filtret. Pumpen ser till att vattnet hela tiden är i omlopp och syresätts. Ta hjälp av Dammguiden hos vår leverantör och räta ut lite frågetecken. Läs mer om pumpar Läs mer om pumpar.

 

Dammfilter

Filtret kopplas ihop med lämplig filterpump och filtrerar vattnet från orenheter. För att få en balans i dammen är filtret ett måste. Det är viktigt att inte underdimensionera, för då blir lyckan med damminvesteringen kortvarig. Läs mer om filter Läs mer om dammfilter.

UV-C enhet

UV-C ljus bör finnas i alla dammar då det förstör svävalger och håller vattnet rent. Det är viktigt att UV-C dosen är korrekt så se till att inte underdimensionera. Dessutom skiljer priserna på lamporna väldigt lite. UV-C ljuset hjälper till viss del också mot parasiter och bakterier. Här kan du beräkna UV-C.