Sol- & vindkraft

Förnybar energi

Miljövänliga energilösningar från sol och vind, är glädjande nog en verklighet för många.
I takt med ökande miljöproblem och sti­gande energipriser är solenergi och vindkraft mer och mer efterfrågat. Dessutom så är det en smidig lösning på platser dit elnätet inte sträcker sig eller för båt och husvagn för vilka destinationen är oskriven. Vi kan erbjuda lösningar av hög kvalitet från Sunwind.

Dimensionering av energipaket

En solenergianläggning består av en eller flera solpaneler som producerar ström till en batteribank, som i sin tur lagrar strömmen. För att få ut maximalt av solenergianläggningen, är det viktigt att den blir rätt dimensionerad. Batteribanken skall leverera tillräckligt med ström när du är i stugan och solpanelen/-panelerna ska se till att batterierna är fulladdade. Läs här för att veta hur du ska räkna.

Vilka energiförbrukare har du?

Basic-paket innehåller komponenterna som behövs för att få el i stugan. De kan försörja de mest grundläggande behoven i stugan som belysning, TV/radio, dator, vattenpump, laddning av mobiltelefon m.m. De större paketen kan även försörja 12V kyl/frys och större 230V-förbrukare med hjälp av en omformare. Utgångspunkten är att stugan används främst under sommarhalvåret, på helger och under semestern. Storleken är alltså beroende av hur stora energiförbrukare man har och hur ofta dessa används.