Odla hemma

Låt det spira året om

Oavsett utrymme så finns det förutsättningar för alla att odla hemma. Har du stora ytor och växthus kommer du i alla fall tycka att det är svårt att få plats med allt du vill. Hos oss hittar du allt från så-, omskolnings och utplanteringstillbehör till pallkragar och växthus. Det finns mängder av roliga saker att odla året om.

Sådd

Fröer och såjord och lite vatten, svårare än så är det inte. Det finns även smidiga små växthus för förkultivering för att driva upp fröer. Det finns speciella torvbriketter som passar utmärkt att såväl så i som att sätta sticklingar i. Börjar man tidigt på säsongen kan man behöva komplettera med växtbelysning. Till webbutiken.

Omskolning

När fröerna grott och plantorna är tillräckligt stora så är det dags att skola om i större krukor. På Solhaga finns massor med krukor för både omskolning och omplantering. Välj en jord som passar till dina plantor. Fråga oss gärna om hjälp. Handla tillbehören här.

Utplantering

När plantorna hunnit växa i krukan och vädret tillåter, så är de redo att planteras ut. Vänd ner gödsel i trädgårdslandet eller välj en bra jord till krukorna. Vi hjälper dig gärna att tipsa om passande tillbehör så som gödsel, jord. Kom in och hälsa på i butiken. Handla här.